Мій профіль Ви увійшли як Гость Вихід

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Восток ... » Национальная кухня » Арабська кухня (Традиції їжі, основні властивості, закуски ...)
Арабська кухня
ConstantaДата: Вторник, 18.08.2009, 20:32 | Сообщение # 1
Начинающий
Группа: Администраторы
Сообщений: 98
Репутация: 3
Статус: Offline
Арабська кухня

Арабська кухня характерна для багатьох арабських країн і містить елементи середземноморської й африканської кухонь.

Типові для цієї кухні інгрідієнти – кус-кус, баранина, турецький горох, баклажан, оливки, фініки, запашна вода (квітки апельсинового дерева й троянди), деревне вугілля та м'ятний чай.

Традиції їжи

Арабська кухня уходить своїм корінням в кухню кочівників пустелі. Інгредієнти для готування їжі були зручними для перевезення, наприклад рис, фініки. Караван, кочуючи, вносив розмаїтість у меню, додаючи продукти, придбані по дорозі, наприклад, овочі.

Прийом їжі в арабській кухні – це насамперед можливість зустрічі в колі родини й друзів. За традицією всі сидять на подушках або низкою лаві, навколо круглого стола. Їдять у тиші, насолоджуючись кожним шматочком. Після їжі є час на чай і розмови.

Основні властивості

Основа арабської кухні – м’ясо: баранина, козлятина, телятина. В більшості випадків м’ясо піддається тепловій обробці без застосування жиру, завдяки цьому блюдо відрізняється особливою ніжністю і соковитістю. Температура сковорідки доводиться до 300 С, при цьому білок м’яса згортається і утворює скориночку, яка утримує м’ясний сік всередині. Окрім різноманітних других страв таким же чином готують м’ясо для численних супів на м’ясному бульйоні.

У арабській кухні практично у всі страви рясно додають різноманітні прянощі і спеції: цибулю, часник, перець, корицю, ароматичні трави і т.п. Для приготування страв використовується переважно оливкове масло, а також рис, бобові культури – горох, квасоля. Обов’язкові складові багатьох страв – різноманітні овочі, свіжі або консервовані фрукти.

Широко поширені страви з риби і морепродуктів.

Баклава

Закуски

У будь-якому ресторані з арабською кухнею можна замовити мезі – традиційний набір з холодних і гарячих закусок. Мезе є поєднанням не менше 12 страв, які в певній послідовності подаються невеликими порціями і швидко змінюють один одного. Найбільш поширені страви в мезі – овочеві салати, часниково-горіхова паста на оливковому маслі, виноградне листя з рисово-овочевою начинкою або м’ясним фаршем. Неодмінна складова мезі – гарячі пиріжки трикутної форми з овочевою, м’ясною або сирною начинкою. У асортимент страв, як правило, входять сири, а також баклажанова ікра, що готується з часником.

До закусок подається хліб, називаний хобз або айш, що в перекладі значить «життя». Найчастіше, замість столових приладів, хлібом беруть соуси й шматочки м'яса. Цікавим різновидом хліба є "айш би заатар" ,тобто хліб з додаванням тим'яна й інших пряностей.


Фалафель

Напої

Чай та кава найбільш поширені.

Найпопулярніша кава – аравійська світла, яка готується з ледве просмажених зерен.

 
ConstantaДата: Вторник, 18.08.2009, 20:35 | Сообщение # 2
Начинающий
Группа: Администраторы
Сообщений: 98
Репутация: 3
Статус: Offline
Типові страви

1. Фалафель - невеликі котлетки, приготовлені з меленого турецького гороху, змішаного зі спеціями і підсмажені на рослинному маслі

2. Шаурма – арабський аналог турецького кебаба або грецького гіроса. З вертикального рожна, на якому смажиться м'ясо ягняти або курки, кухар зрізує вузькі скибочки, перемішує на плиті зі шматочками помідорів і інших овочів, потім викладає в розрізаний хліб піта.

3. Фуль - густе пюре з коричневої квасолі , що звичайно накладають у піту або додають до локшини з рисом

4. Діп тахіна

5. Баклава

 
lusia891204Дата: Пятница, 12.08.2022, 16:26 | Сообщение # 3
Дебютант
Группа: Пользователи
Сообщений: 1
Репутация: 0
Статус: Offline
Отличный завтрак  пышные оладьи на кефире - 

https://www.RussianFood.com/recipes/bytype/?fid=822
 
Форум » Восток ... » Национальная кухня » Арабська кухня (Традиції їжі, основні властивості, закуски ...)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Copyright MyCorp © 2024