Мій профіль Ви увійшли як Гость Вихід

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: Заразка  
Форум » Школа танца » Досуг » Mehndi, Henna або ж просто малюнки хною…
Mehndi, Henna або ж просто малюнки хною…
ConstantaДата: Четверг, 17.09.2009, 20:33 | Сообщение # 1
Начинающий
Группа: Администраторы
Сообщений: 98
Репутация: 3
Статус: Offline
Прикрашаючи своє тіло і життя…

З давніх-давен людство прикрашало своє тіло різними орнаментами. Ці орнаменти мали різні форми та різні призначення: захист, певний хист, фортуна, процвітання і т.п. Розпис хною був відомим в Древньому Єгипті, Вавилоні, Ассирії, Месопотамії, та навіть в Древній Греції і Римській імперії. Орієнтовно цей природній “бодіарт” зародився близько 5 000 років тому. Малюнки із хни наносилися на тіло як талісман, вірили в їх магічні й охоронні якості.

В наш час малюнки хною наносяться на шкіру з нагоди великих свят, наприклад весілля, народження дитини, та й просто для краси, процвітає така традиція в країнах Близького Сходу, в обширній частині Африки і Азії, особливо в Єгипті, Індії, Пакистані. В Індії татуювання із хни називаються “Менді” (Mehndі). Згодом цю назву стали використовувати також і в деяких інших країнах Південно-Східної Азії. В країнах арабського світу розпис хною називається просто “хна” - “Хенна” (Henna). В ісламських країнах не використовують в зображенні малюнки тварин та людей, тому ще це нібито суперечить ісламу, але дуже широко розвинулись варіації на тему рослин, квіток і т.п. В європейські країни розпис по тіло проникнув не так і давно, здебільшого це обумовлено християнськими забобонами, а звідти і соціальним клеймом.

В містичних традиціях розпис хною використовують як біоенергетичну практику. Сакральні візерунки, знаки та символи впливають на всі органи і енерго-канали нашого тіла так само як і акупунктура чи масаж. В такому плані наші руки і ноги є найважливішими зонами, що мають зв’язок з нашими органами і енергосистемами. На них частіше за все і зустрічаються менді. Також в зв’язку з захисними особливостями таких малюнків хною розмальовуються і живіт жінок, особливо вагітних. Дехто навіть вважає, що насиченість коричнюватого відтінку менді повністю залежить він нашого здоров’я, як фізичного так і духовного. Тому хна може слугувати природним тестером нашого стану.

Перейдемо до більш практичного обговорення питання менді. Зараз іноді можна зустріти вже готові тюбики з пастою хни, але з ними ніколи наперед не вгадаєш як ляже така паста та який відтінок отримаєш (хіба ще методом проби). Паста власного приготування звичайно була би набагато ліпшим варіантом, якби не затрати часу і сил в її готуванні.

Автор цією публікації ( Я :–) ) випробувала багацько методів приготування пасти, розкажу про найліпший та найкомпромісніший по якості і простоті (на мою суб’єктивну думку). Для приготування пасти нам потрібно взяти порошок хни. При цьому зауважу, що потрібен спеціальний порошок, що призначається для малювання менді. Хна-фарба виготовляється з інших частин куща хенна плюс зазвичай має певні домішки потрібні для фарбування волосся і не дуже підходить для малювання по тілу.

Як бачимо порошок натуральної хни має зеленувато-болотяний колір, але бувають і відмінності. Беремо 40 г чистого порошку, з розрахунку на 500 мл води. В ці півлітра окропу додаємо 2 чайні ложки чорного чаю або стільки ж натуральної меленої кави. Потім на малому вогні “варимо” цю штуку близько години і помішуючи, щоб отримати в результаті міцнющий чефір. До цього чефіру додаємо 1-2 чайні ложки соку лайму або просто лимонного соку з цукром, цей компонент потрібен для того щоби паста потім краще приліплювалася до тіла і довше трималася в рідкуватій формі. Це дає змогу отримати більш яскравий відтінок.

Тепер можна додавати хну постійно перемішуючи. В результаті маємо отримати такий собі мус густотою неначе сметана, а той густіше. Якщо мус виявився занадто рідким, потрібно додати ще трішки хни. Рідка паста не придатна для використання так як буде постійно розтікатися і не достатньо триматиметься на шкірі. Гарно перемішайте хну, щоби не було ніяких комочків, а вийшла цілковито однорідна маса.

Іноді для отримання більш інтенсивного кольору в пасту додають графіт або ще інші подібні елементи, але все ж таки рекомендуємо використовувати повністю натуральну пасту, бо додання таких елементів може принести вже не користь, а шкоду вашій шкірі.

Паста готова! Тепер потрібно дати їй охолонути. При цьому бажано охолоджувати природнім методом, без холодильника, приблизно 4 годинки. Потрібно це для того, щоби паста паралельно настоювалася.[color=red]

 
ConstantaДата: Четверг, 17.09.2009, 20:33 | Сообщение # 2
Начинающий
Группа: Администраторы
Сообщений: 98
Репутация: 3
Статус: Offline


Залишається нюанс в адаптуванні до нанесення. Для цього ми беремо твердуватий поліетиленовий пакет або кулінарну фольгу (вона буває різна, потрібно підібрати не занадто товсту і не занадто тоненьку). Головний пріоритет щільність і міцність, але без абсурду. Оптимальний розмір 20 х 16 см. Згорніть конусом, а по всіх швах і по вістрю для надійності добре заклейте клейкою стрічкою або лейкопластиром. Отриманий пакетик зазвичай на дві третини заповнюють пастою за допомогою чайної ложки. Верхній край потрібно кілька разів загнути й закріпити клейкою стрічкою. У нижньому гострому краї пакета голкою проколюється отвір. Через цей отвір хна буде попадати на наш малюнок.

Паста то готова, та ми не готові. Перед нанесенням пасти потрібно підготувати діапазон шкіри на якому планується малювання хною. Спочатку обезжирюємо його, можна навіть попередньо зробити процедуру пілінга шкіри.

Потім наносимо на шкіру евкаліптове масло, якщо у вас немає на нього алергії. Масло збільшує час висихання фарби, а значить її вплив. Воно також відкриває пори й сприяє кращому проникненню хни. Крім того, завдяки маслу колір малюнка стає більше насиченим.

Однак утирати треба не більше трьох крапель евкаліптового масла, щоб не викликати роздратування шкіри. Існує також спеціальне масло для менді та в наших краях воно практично не доступне.

 
ConstantaДата: Четверг, 17.09.2009, 21:31 | Сообщение # 3
Начинающий
Группа: Администраторы
Сообщений: 98
Репутация: 3
Статус: Offline

От тепер нарешті можемо дати волю нашій фантазії і почати малювати. Беремо в руку наш конус і починаємо обережно рівномірно видавлювати з нього пасту створюючи малюнок. Якщо на виході паста раптом застопорилася, то потрібно обережно проштовхнути її голочкою, лиш би не зробити потім на шкірі ляпку. Ляпка правда не є чимось страшним, просто майте при собі вологі ватні тампончики та коповушки (ватні палочки) в якості “стирачок”. Щоби робити всілякі премудрості на нашому малюнку рекомендую мати в арсеналі спеціальні дерев’яні стеки, затверділі пензлі та звичайні зубочисточки або дерев’яні шпикачки.

Узори для менді можемо придумати собі самі, а також можна знайти різноманінті енциклопедії по індійському чи подібному орнаменту. Можемо також піти далі і знайти ідеї для малюнку в словянському, кельтському чи скандинавському орнаменті. Це буде і оригінально і красиво.

Створюємо наше менді, далі даємо йому час на висихання, чим довше триматиметься хна на шкірі, тим більш насиченим буде малюнок. Тому раджу періодично змочувати закам’янілу хну. Дехто радить використовувати змочені лимонним соком тампони, але це не кращий метол, тому що при одному зайвому русі малюнок може розмазатися. Радимо використовувати звичайнісінький пульверизатор з лимонною водичкою. Будьте обережні, не “пшикайте” занадто багата, а то також все може розтектися. Потрібно лишень трішки оросити щоб малюнок знову став не сухим. Мінімальний час тримання натуральної пасти без специфічних домішок не менше години, а бажано набагато більше. В приміщенні має бути якщо сухо і тепло, як мінімум не холодно.

 
ConstantaДата: Четверг, 17.09.2009, 21:32 | Сообщение # 4
Начинающий
Группа: Администраторы
Сообщений: 98
Репутация: 3
Статус: Offline
По закінченню зі шкіри зшкрябують залишки хни. На початку малюнок буде не дуже насиченим, але не переживайте, вже на наступний день він потемнішає. Малюнок на тілі може триматися і неділю, і дві-три - це залежить від специфіки пасти та індивідуальних особливостей шкіри. Для закріплення хни, рекомендується не менше дванадцяти годин не мити цю частину тіла, уникати будь-якого контакту з миючими засобами. Для продовження життя вашого біо-татуювання протирайте його тампоном змоченим в оливковому маслі.

Автор теми Kalima (Фіалкора Микитенко)

 
Форум » Школа танца » Досуг » Mehndi, Henna або ж просто малюнки хною…
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Copyright MyCorp © 2024